Dopis Upravnom i Nadzornom odboru Društva fizičara Srbije

S obzirom da je Upravni odbor DFS-a doneo dve vrlo problematične odluke, čije sprovođenje ide direktno na štetu ovogodišnjeg državnog takmičenja iz fizike, Komisija za takmičenja je tim povodom uputila dopis Upravnom i Nadzornom odboru DFS-a, čiji sadržaj možete videti ovde.

Na naš dopis reagovao je predsednik UO DFS-a, i njegov odgovor možete videti ovde. Na dopis je reagovao i predsednik DFS-a svojim dopisom.

S obzirom na argumente iznete u odgovorima Državna komisija je još više uverena da je svojim dopisom pogodila samu suštinu problema.

U svetlu skorašnjih odgovora predsednika i predsednika Upravnog odbora DFS-a na upućeni dopis, u kojima se ne nalaze odgovori po pitanju pravne regularnosti novoosnovanog takmičenja i načina finansiranja učesnika iz budžeta Republike Srbije, Državna komisija želi da se ogradi i isključi iz svakog delovanja za koje se sumnja da sadrži neregularnosti koje bi mogle da donesu pravne posledice. Ovim putem javno skrećemo pažnju profesorima, Školskim upravama, direktorima škola, roditeljima i lokalnim samoupravama na mogućnost oštećenja budžeta Republike Srbije prilikom finansiranja učešća na novoosnovanom takmičenju i kasnije pravne posledice.

 

 

Ovaj unos je objavljen pod Obaveštenja. Zabeležite stalnu vezu.

Zatvoreno za komentare.