Резултати 2021

Као и прошле године први ниво Турнира младих физичара – дописно такмичење – одвија се у три етапе: видео пријављивање, први експеримент и дописно такмичење.

Видео пријављивање: Пријава за овогодишњи циклус Турнира младих физичара одвијала се тако што су ученици припремили кратак видео снимак у коме је демонстриран један од ових 17 феномена. Укупан број пристиглих видео пријава је 60 послатих од стране 27 ученика. У наставку је графички приказ пристиглих пријава по задацима, као и расподела ученика  по разредима .

Овај стадијум такмичења био је и својеврсно мини такмичење за себе, јер су сваког понедељка објављивана по два актуелна задатка за дату недељу, а ученици се такмичили у следећим категоријама (1) најбоља демонстрација феномена из задатка по мишљењу жирија, (2) највише послатих различитих видео демонстрација, и (3) видео са највише лајкова (за сваку недељу). Листа награђених  ученика по категоријама је у наставку

Најбоља демонстрација феномена из задатка по мишљењу жирија

Коста Мирковић

VI београдска гимназија

Задатак 15

Највише послатих различитих видео демонстрација

Ива Пешић

VI београдска гимназија

Задаци 11, 12, 6, 10, 17, 14, 15, 5

Милица Радичевић

VI београдска гимназија

Задаци 12, 7, 6, 10, 17, 15, 2, 5

Коста Мирковић

VI београдска гимназија

Задаци 6, 10, 17, 14, 15, 13, 9, 5

Видео са највише лајкова (за сваку недељу)

Петар Дамјановић Ужичка гимназија

Задаци 1 i 5

I и II недеља

Викторија Китановић

Гимназија “9. мај” Ниш

Задаци 2,15,10 i 6

III, IV, V и VI недеља

Ива Пешић

VI београдска гимназија

Задатак 12

VII недеља

Победничке видео снимке, а и све остале  можете погледати  на  фејсбук страници Турнира младих физичара. Честитамо свим такнмичарима на досадашњим сјајним резултатима и изузетним видео снимцима које сте нам слали! Надамо се да сте уживали у истраживањима и да се као и ми радујете наставку истраживања.

Наставак такмичења се одиграва у затвореној онлајн групи, а периодична обавештења о напретку такмичара биће објављивана овде, али и на друштвеним мрежама.

 

Затворено за коментаре.