СФО 2013

Седма Српска физичка Олимпијада (СФО 2013)  се одржава од 18-19. маја 2013. у Новом Саду под покровитељством НИС-а.

За тридесет најбољих такмичара у овогодишњем циклусу такмичења под покровитељством НИС-а биће организован летњи камп у Бечићима.

Ученици из Србије који су позвани на Српску физичку олимпијаду (као такмичари или као гости) имаће обезбеђен смештај од стране Друштва физичара Србије. Смештај ће бити обезбеђен за ноћење у петак 17. маја и суботу 18. маја. Локације хотела можете наћи на мапи доле.

Такође ће бити организован и превоз из Београда за Нови Сад у петак 17. маја (17.30-18.00 окупљање на Студентском тргу у Београду, на окретници тролејбуса), као и повратак из Новог Сада за Београд у недељу 19. маја у вечерњим часовима.

Израда задатака ће се одржати у згради Нафтне индустрије Србије, Народног фронта 12, Нови Сад. Биће организован и превоз ученика од смештаја до места израде задатака.

Моле се сви ученици (такмичари или гости) да слањем email-a на takmicenja.srednjaskola@dfs.rs дају следеће информације:
1) Да ли ће доћи на такмичење?
2) Да ли им је потребан смештај у Новом Саду?
3) Да ли ће користити организован превоз Београд – Нови Сад – Београд?

Гости из страних држава и наставници који желе да присуствују ће сами сносити трошкове смештаја и пута. У организованом превозу од Београда до Новог Сада биће известан број места за наставнике.

Програм такмичења за ученике такмичаре можете учитати овде. Програм такмичења за ученике-госте можете учитати овде. Програм такмичења за наставнике можете учитати овде.

Експериментални задатак са СФО2013 може се учитати овде, а његово решење овде.

Коначни резултати експерименталног дела такмичења се могу погледати овде.

Задаци са теоријског дела и њихова решења се могу погледати овде и овде.

Коначни резултати такмичења могу се погледати овде, а резултати са детаљним распоредом поена по задацима овде.

На мапи која следи налази се место одржавања такмичења (зграда НИС-а, Народног фронта 12 – црвени маркер) као и три хотела у којима ће такмичари бити смештени: www.dashstarhotel.com (жути маркер), www.hotelrimski.com (зелени маркер) и www.gymnas.rs (плави маркер).


View SFO 2013 in a larger map

 

Затворено за коментаре.