2. WoPhO

Od 2011. godine postoji takmičenje koje se zove World Physics Olimpiad () na koje se se možete kvalifikovati tako što ćete preko interneta rešavati po dva problema mesečno. Prva dva problema su izašla 1. februara 2012. i rok za njihovo slanje je kraj marta. Stoga, ako želite da se takmičite nemate još puno vremena za prva dva zadatka. Zapravo imate tačno:

Mi smo se potrudili da prva dva zadatka prevedemo na srpski i to ćemo i ubuduće raditi. Međutim, rešenja mogu da se šalju samo na četiri ponuđena jezika: engleskom, ruskom, kineskom i indonežanskom. Organizatori napominju da se treba truditi da se što manje reči koristi u rešenjima tako da ukoliko neko od vas ima problem sa prevodom, verujemo da će pomoć uvek moći naći u grupi takmičenja na fejsu.

Prošle godine nije bilo predstavnika naše zemlje na finalnom takmičenju. Bilo bi lepo da se ove godine to promeni. Zato širite ovu informaciju među vašim drugarima. Finalno takmičenje je u Indoneziji krajem godine, a u sklopu takmičenja organizovan je i doček Nove godine. Pažljivo pročitajte informacije na internet stranici ovog takmičenja.

Zadatke možete naći ovde (možete birati jedan od četiri jezika među kojima je i naš), dok se za selekcioni deo registrujete ovde.

Zatvoreno za komentare.