Допис Управном и Надзорном одбору Друштва физичара Србије

С обзиром да је Управни одбор ДФС-а донео две врло проблематичне одлуке, чије спровођење иде директно на штету овогодишњег државног такмичења из физике, Комисија за такмичења је тим поводом упутила допис Управном и Надзорном одбору ДФС-а, чији садржај можете видети овде.

На наш допис реаговао је председник УО ДФС-а, и његов одговор можете видети овде. На допис је реаговао и председник ДФС-а својим дописом.

С обзиром на аргументе изнете у одговорима Државна комисија је још више уверена да је својим дописом погодила саму суштину проблема.

У светлу скорашњих одговора председника и председника Управног одбора ДФС-а на упућени допис, у којима се не налазе одговори по питању правне регуларности новооснованог такмичења и начина финансирања учесника из буџета Републике Србије, Државна комисија жели да се огради и искључи из сваког деловања за које се сумња да садржи нерегуларности које би могле да донесу правне последице. Овим путем јавно скрећемо пажњу професорима, Школским управама, директорима школа, родитељима и локалним самоуправама на могућност оштећења буџета Републике Србије приликом финансирања учешћа на новооснованом такмичењу и касније правне последице.

 

 

Овај унос је објављен под Обавештења. Забележите сталну везу.

Затворено за коментаре.