Општинско такмичење за ученике средњих школа 2018

Такмичење се одржава у недељу, 25. 02. 2018. године, са почетком у 9 часова. Израда задатака траје 180 минута, рачунато од тренутка када су задаци подељени ученицима. Молимо вас да стриктно поштујете сатницу такмичења.

Сви ученици који учествују на такмичењу пре почетка такмичења морају да потпишу (за малолетне ученике треба потпис  родитеља) изјаву о прихватању јавног објављивања података неопходних за регуларно одржавање такмичења. Изјава се чува у школској документацији. Формулар Изјаве можете учитати на сајту такмичења.

Извештај са резултатима такмичења у електронској и писаној форми доставити одмах по завршетку такмичења окружној комисији  коју формирају наставници по окрузима уз помоћ подружница ДФС и одељења Министaрства. Резултати се достављају искључиво на формулару који можете скинути са сајта. Молимо вас да све тражене податке упишете у формулар.

Свим ученицима и наставницима желимо успешнo такмичење!

Задатке и решења можете погледати овде:

први, други, трећи и четврти разред.

Исправкe:

У трећем задатку за први разред за обе категорије, треба да стоји да чамац држи курс под углом… што је исправљено у последњој верзији.

У четвртом задатку за први разред фермионске категорије, грешком је дат погрешан број као граница за кашњење другог сата. Молимо општинске комисије да свим ученицима који су закључили да задатак нема решење, задатак признају као тачан.

У четвртом задатку под (б), за други разред фермионске категорије, грешком је у решењу остала универзална гасна константа, R. Не треба да је буде!

У трећем задатку под (а), за трећи разред фермионске категорије, у изразима за потенцијале грешком је изостао квадрат дужина, и бројни фактор испред (1/2). Исправљена решења ће ускоро бити објављена.

Извињвамо се због ових омашки.

 

 

 

 

Овај унос је објављен под Обавештења. Забележите сталну везу.

Затворено за коментаре.