Novi ciklus takmičenja iz fizike učenika srednjih škola

Takmičenja učenika srednjih škola iz fizike u školskoj 2017/2018. godini će se održavati po pravilima po kojima su se održavala i u prethodne dve školske godine uz poštovanje Pravilnika o takmičenjima učenika srednjih škola.

U bozonskoj kategoriji takmičiće se učenici koji pohađaju odeljenja koja rade po programima specijalizovanih gimnazija za oblasti matematika i fizika.

U fermionskoj kategoriji takmičiće se učenici koji pohađaju odeljenja koja rade po programima gimnazija opšteg tipa (prirodno-matematički smer, opšti smer, društveno-jezički smer), specijalizovanih gimnazija za oblasti koje nisu matematika i fizika, srednjih stručnih škola i umetničkih škola.

Kalendar takmičenja koji je donelo nadležno ministarstvo je objavljen ovde.

Sve učenike i nastavnike takođe podsećamo na takmičenje Turnir mladih fizičara koje se već drugu školsku godinu uspešno održava. Na ovom takmičenju učenici radeći od kuće treba da eksperimentalno ispitaju neki zanimljiv fizički fenomen pri čemu je aparaturu obično moguće sastaviti od jeftinih stvari koje se mogu naći kod kuće ili kupiti u prodavnici. Ovo takmičenje je prikladno za učenike svih škola jer ne zahteva utreniranost, matematičke veštine, brzinu računanja i razmišljanja, već samo zainteresovanost i istraživački duh.

Svim učenicima i nastavnicima želimo uspešnu takmičarsku sezonu uz želju da u njoj obogate svoje znanje fizike!

Ovaj unos je objavljen pod Obaveštenja. Zabeležite stalnu vezu.

Zatvoreno za komentare.