Нови циклус такмичења из физике ученика средњих школа

Такмичења ученика средњих школа из физике у школској 2017/2018. години ће се одржавати по правилима по којима су се одржавала и у претходне две школске године уз поштовање Правилника о такмичењима ученика средњих школа.

У бозонској категорији такмичиће се ученици који похађају одељења која раде по програмима специјализованих гимназија за области математика и физика.

У фермионској категорији такмичиће се ученици који похађају одељења која раде по програмима гимназија општег типа (природно-математички смер, општи смер, друштвено-језички смер), специјализованих гимназија за области које нису математика и физика, средњих стручних школа и уметничких школа.

Календар такмичења који је донело надлежно министарство је објављен овде.

Све ученике и наставнике такође подсећамо на такмичење Турнир младих физичара које се већ другу школску годину успешно одржава. На овом такмичењу ученици радећи од куће треба да експериментално испитају неки занимљив физички феномен при чему је апаратуру обично могуће саставити од јефтиних ствари које се могу наћи код куће или купити у продавници. Ово такмичење је прикладно за ученике свих школа јер не захтева утренираност, математичке вештине, брзину рачунања и размишљања, већ само заинтересованост и истраживачки дух.

Свим ученицима и наставницима желимо успешну такмичарску сезону уз жељу да у њој обогате своје знање физике!

Овај унос је објављен под Обавештења. Забележите сталну везу.

Затворено за коментаре.