Veliki uspeh naših takmičara na takmičenju u Rumuniji

Na prestižnom takmičenju iz fizike, Romanian Master of Physics, koje se održava u Bukureštu od 6. do 11. marta učenici iz Srbije su ostvarili sjajne rezultate. Učestvovala su dva tima iz Srbije, Državni tim Srbije i ekipa Matematičke gimnazije iz Beograda. Članovi državnog tima Srbije su osvojili četiri zlatne medalje i jednu srebrnu. Zlatne medalje su osvojili Marko Medvedev (apsolutni pobednik takmičenja, prvi u generalnom plasmanu), Marko Šušnjar (drugi u generalnom plasmanu), Vuk Radović i Dušan Đorđević, svi iz Matematičke gimnazije. Srebrnu medalju osvojio je Novak Stanojević iz gimnazije Svetozar Marković, iz Niša. Pored toga ekipa Srbije je ubedljivo osvojila prvo mesto u ekipnoj konkurenciji.

Članovi ekipe Matematičke gimnazije osvojili su četiri srebrne medalje i jednu bronzanu. Srebrne medalje osvojili su Igor Medvedev, Aleksa Milojević, Darko Golubović i Ognjen Tošić, dok je bronzanu medalju osvojila Katarina Cimeša.

Tim Srbije su vodili dr Božidar Nikolić (Fizički fakultet, Beograd) i Vladan Pavlović (Prirodno matematički fakultet, Niš), dok su vođe ekipe Matematičke gimnazije bile Aleksandra Dimić i Marija Šindik.

Na takmičenju su učestvovali timovi iz šest zemalja, pored domaćina Rumunije učestvovale su i ekipe Bosne i Hercegovine, Bugarske, Brazila, Moldavije i Srbije.

Ovaj unos je objavljen pod Obaveštenja. Zabeležite stalnu vezu.

Zatvoreno za komentare.