Велики успех наших такмичара на такмичењу у Румунији

На престижном такмичењу из физике, Romanian Master of Physics, које се одржава у Букурешту од 6. до 11. марта ученици из Србије су остварили сјајне резултате. Учествовала су два тима из Србије, Државни тим Србије и екипа Математичке гимназије из Београда. Чланови државног тима Србије су освојили четири златне медаље и једну сребрну. Златне медаље су освојили Марко Медведев (апсолутни победник такмичења, први у генералном пласману), Марко Шушњар (други у генералном пласману), Вук Радовић и Душан Ђорђевић, сви из Математичке гимназије. Сребрну медаљу освојио је Новак Станојевић из гимназије Светозар Марковић, из Ниша. Поред тога екипа Србије је убедљиво освојила прво место у екипној конкуренцији.

Чланови екипе Математичке гимназије освојили су четири сребрне медаље и једну бронзану. Сребрне медаље освојили су Игор Медведев, Алекса Милојевић, Дарко Голубовић и Огњен Тошић, док је бронзану медаљу освојила Катарина Цимеша.

Тим Србије су водили др Божидар Николић (Физички факултет, Београд) и Владан Павловић (Природно математички факултет, Ниш), док су вође екипе Математичке гимназије биле Александра Димић и Марија Шиндик.

На такмичењу су учествовали тимови из шест земаља, поред домаћина Румуније учествовале су и екипе Босне и Херцеговине, Бугарске, Бразила, Молдавије и Србије.

Овај унос је објављен под Обавештења. Забележите сталну везу.

Затворено за коментаре.